miércoles, 16 de julio de 2008

Festejando el 9 de julio: "Dia de la Independencia"

Hola todos!



Afgelopen woensdag was het een feestdag hier in Argentinië. Op 9 juli vieren de Argentijnen namelijk de "Dia de la Independencia", Onafhankelijkheidsdag. In 1816 werd Argentinië onafhankelijk van Spanje na een korte strijd met de Spaanse bezetters, onder de leiding van José de San Martin. Op 9 juli 1816 werd de onafhankelijkheid van Argentinië uitgeroepen.

Omdat het een feestdag is, is vrijwel iedereen vrij. Omdat ook de scholen gesloten zijn, wordt door de leerlingen en docenten de ervoor, op 8 juli, een soort "uitvoering" georganiseerd om de onafhankelijkheid te herdenken. Dit heet de 'acto'. De acto op de school in Caballito vond plaats in een soort theaterzaal. Een aantal leerlingen kwam het podium op, terwijl ze heel plechtig de vlag van Argentinië en die van Buenos Aires droegen. Vervolgens werd massaal het volkslied gezongen. Verder hield één van de docenten een korte toespraak over de geschiedenis van de onafhankelijkheid van Argentinië. De opvoering werd door een aantal leerlingen met gitaar en zang heel muzikaal afgesloten!

Het is gebruikelijk om op Onafhankelijkheidsdag chocolademelk te drinken en churros (een soort gefrituurde deegstengels met suiker) te eten. Op sommige scholen wordt dit voor de leerlingen klaargemaakt op 8 juli, na afloop van de 'acto'.

Bekijk de foto's maar 's, dan krijg je een beetje een beeld van de 'acto' op de school in Caballito.



Hola todos!
El 9 de julio se festeja en Argentina 'el Dia de la Independencia'. En todas las escuelas se realizan actos conmemorando este dia. Aqui tienen fotos del acto de la escuela de Caballito.


Un abrazo,
Wieneke

No hay comentarios: